Opladen zonder stopcontact

Als je binnenkort op reis gaat is het verstandig om goed verzekerd te zijn. Verzekering vergelijken is dan een must. Zoek de juiste reisverzekering en ga goed verzekerd op reis.

Soms zit het tegen en is tijdens de reis de accu van je mobiele telefoon of mp3-speler leeg. Inmiddels zijn er manieren om ook zonder stopcontact je mobiele apparaten op te laden. Op de redactie testten wij bijvoorbeeld de “Chatpower”. Maar er zijn meer mogelijkheden.

De chatpower is een lichtmetalen huls waar een AA-batterij in past. Aan de huls is een slurfje met een verloopstekkertje te monteren waarmee je het mobiele apparaat kan opladen. Er zitten stekkertjes bij voor de meest voorkomende toestellen. Je mag de chatpower niet langer dan 2 uur aan het toestel laten zitten. Leuk wordt het wanneer je dit apparaatje weer combineert met batterijen die je via een usb-poort kan opladen.

Maar eens verder rondgekeken en de vraag uitgezet op Twitter. Ronduit hilarisch is de reactie van @MrmovieTV die een stoommachine aanprijst die een iPhone oplaadt. Andere reacties hebben betrekking op opladen via zonne-energie. Kijk hier voor een solar charger of rugzak met zonnecellen.

Nieuw is de Voltaic Generator, een laptoptas die volgens de fabrikant genoeg elektriciteit opwekt om je notebook aan de praat te houden. Het materiaal is afkomstig van petflessen. Niet geschikt voor alle merken laptops. Op een Toshiba bijvoorbeeld past geen van de meegeleverde adapters.

(12)

admin Auteur