Apple meest waardevolle merk

Apple is ook in 2013 weer uitgeroepen tot het meest waardevolle merk van het jaar. En dat is al drie keer achter elkaar dat Apple deze ‘award’ wint. Op de tweede plaats staat de internet gigant Google. Veel mensen hadden niet verwacht dat ook dit jaar Apple deze prijs weer zou winnen, aangezien de aandelenkoers de laatste tijd flink gedaald is, en Apple niet veel nieuwe producten heeft uitgebracht. Ook wordt verwacht dat Apple in het begin van 2013 niet veel nieuwe producten (of geen enkele) zal aankondigen. Tim Cook – CEO van Apple – heeft gezegd pas eind 2013 nieuwe producten in nieuwe product categorieën aan te kondigen.

Toch is het niet voor niks dat ook dit jaar Apple deze award heeft gewonnen. De iPhone, iPad, iMac en andere Apple producten zijn nog steeds razend populair, en de gemiddelde consument kijkt helemaal niet naar de aandelenkoers van een bedrijf. Ook waren de verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal beter dan verwacht.

De afgelopen jaren is de iPhone gegroeid naar wat niemand voor mogelijk had. Het is de meest belangrijkste inkomsten bron voor Apple geworden, en het succes is dan ook ongekend. Het valt dan ook wel te zeggen dat Apple de mobiele telefoon markt compleet heeft veranderd. Sinds de komst van de iPhone, zien bijna alle telefoons er dan ook hetzelfde uit. Een groot beeldscherm, slechts een aantal hardware knoppen en een multi touch screen.

Door de grote populariteit van de iPhone, zijn er veel winkels die de iPhone te koop bieden. Er zit dan ook veel verschil in iPhone prijzen, en je kunt vaak veel geld besparen. Wil je een iPhone kopen? Dan is het verstandig om eerst de prijzen te vergelijken. Je kunt dan veel geld besparen.

Dat geldt natuurlijk ook voor andere Apple producten, zoals de iMac, iPad en bijvoorbeeld de Apple TV. Er zit namelijk veel verschil in prijzen.

Of Apple ook volgend jaar weer het meest waardevolle bedrijf ter wereld word, valt natuurlijk nog te bezien. Als Apple daadwerkelijk met nieuwe producten in nieuwe categorieën zal komen, en deze producten worden weer razend populair, is de kans groot dat Apple ook volgend jaar deze prijs zal verdienen. (0)

(11)

admin Auteur