Online met sim only

Sim only abonnementen met internet worden steeds populairder. Waar provider KPN in 2014 de verkoopcijfers zag dalen, steeg het aantal verkochte sim only abonnementen. De populariteit van sim only abonnementen is wel degelijk te verklaren.

In een economisch zware tijd als deze is het sim only abonnement een voordelige abonnementsvorm. De consument wordt door het sim only abonnement in staat gesteld de vaste lasten laag te houden. Zelfs wanneer gekozen wordt voor een sim only abonnement met mobiel internet.

Voordelen sim only
Een sim only abonnement heeft veel voordelen. Zo zijn de maandelijkse kosten laag. Doordat providers geen gratis toestellen aanbieden, hoeft de consument hiervoor ook niet te betalen. Bovendien zijn de sim only abonnementen met internet vaak zeer flexibel. Ze zijn maandelijks opzeg- of aanpasbaar. Bij andere abonnementsvormen wordt de consument vaak gedwongen contracten van minimaal een jaar af te sluiten. Hierdoor kan hij of zij bedrogen uitkomen. Wanneer er minder wordt gebruikt dan is ingecalculeerd, wordt er toch betaald voor het voorheen ingeschatte verbruik.

Betaalbare smartphone
Toegang tot het mobiele internet was voorheen enkel weggelegd voor abonnementhouders met gratis toestellen. Tenslotte werkt het mobiele internet het beste op een smartphone. De verkoopprijs van een smartphone was zo hoog, dat een sim only of prepaid gebruiker zich een dergelijke telefoon niet kon veroorloven. Inmiddels is hier een kentering in zichtbaar. Aanbieders willen voldoen aan de vraag naar complete sim only abonnementen. Bij een sim only abonnement hoort uiteraard ook een betaalbare smartphone. Inmiddels zijn deze ruimschoots te vinden. Een Samsung Galaxy Y is bijvoorbeeld een uitstekende smartphone en wordt al aangeboden voor nabij de honderd euro.

Gemakkelijk online
Mobiel internet wordt steeds gebruiksvriendelijker. Zo zijn bekende websites in een speciaal format gegoten. Op het kleine scherm van een telefoon zijn ze daardoor goed te bekijken. Ook is het 4G-netwerk inmiddels geïntroduceerd door KPN. Spoedig zullen T-Mobile en Vodafone volgen. Het 4G-netwerk geeft de gebruiker de kans vele malen sneller op het mobiele internet te zitten. De consument is met een sim only abonnement met internet dus steeds gemakkelijker online.

Veel aanbieders
Het sim only abonnement met internet wordt door veel aanbieders aangeboden. Iedere provider hanteert zijn eigen voorwaarden. Het is daarom raadzaam voor aanschaf de diverse mogelijkheden te vergelijken.

(23)

admin Auteur