Overstappen en nummerbehoud

Nummer behouden

Bij het overstappen bieden steeds meer providers in Nederland een extra service aan. Veel providers zorgen er al voor dat het overstappen op een andere provider zonder veel rompslomp mogelijk is. Eén van de grootste nadelen aan overstappen op een andere provider of abonnement, is dat de klant steeds een nieuw nummer krijgt.

Vervolgens moet de klant dan weer al zijn contacten op de hoogte stellen van het nieuwe telefoonnummer. Gelukkig kan dat tegenwoordig een stuk gemakkelijker.

Hetzelfde nummer

De meeste providers werken inmiddels goed met elkaar samen, ondanks dat ze concurrenten zijn. De tijd van dat telefoonnummers expliciet voor één provider werden gereserveerd, is voorbij. Dankzij deze verandering is het bij de meeste providers mogelijk het nummer te behouden. Uit een Gsmwijzer review bleek dat vooral dat bedrijf een lage drempel heeft voor w.b. het overstappen.

De klant krijgt uiteraard wel een nieuwe simkaart toegestuurd. De chip op de simkaart verbindt namelijk de telefoon met de telefoonprovider. Hoewel er wel een nieuwe simkaart en dus ook een nieuw netwerk is, blijft het telefoonnummer wel hetzelfde. Dat voorkomt een hoop onnodige rompslomp.

Kosten overstappen

Bij sommige providers worden kosten in rekening gebracht als de klant het telefoonnummer wil behouden. De kosten moeten meestal meteen bij het afsluiten van het abonnement betaald worden. Deze kosten zijn vaak geschaard onder het onderdeel ‘aansluitkosten’. Meestal zijn de kosten van nummerbehoud erg laag: rond de tien euro, en dat is een eenmalige betaling.

Andere providers vragen helemaal geen vergoeding, en bieden nummerbehoud als een gratis service aan. Het is wel mogelijk dat de klant in de tussentijd heel tijdelijk een ander nummer heeft. Dat komt doordat het niet mogelijk is onmogelijk een telefoonnummer om te zetten naar een ander netwerk. Op die manier blijft de klant echter wel bereikbaar. Het is niet nodig het tijdelijke nummer door te geven aan contactpersonen. Het ingaande nummer is namelijk vaak wel al gekoppeld, maar het uitgaande nummer niet.

(48)

admin Auteur