Waarom is Sim Only vaak goedkoper?

Het afsluiten van een sim only abonnement kan bijdragen aan een maandelijks goedkopere telefoonrekening, zonder flinke bijbetalingen. Een sim only abonnement is te vergelijken met het prepaid beltegoed, maar de abonnee hoeft niet naar de winkel om het beltegoed op te waarderen. In vergelijking met een normaal abonnement, is een sim only abonnement maandelijks veel goedkoper. Dankzij functies als het belplafond voorkom je bovendien dat je aan het eind van de maand tegen een flinke telefonierekening aanhikt.

Geen telefoon

Bij een sim only abonnement krijgt de klant geen ‘gratis’ telefoon. Sim only is dus letterlijk alleen ‘het leveren van de simkaart’. Dat heeft verschillende voordelen: je betaalt geen telefoon die bij het abonnement geleverd wordt. Het enige waar voor betaald wordt, is het gebruik van het abonnement. Daardoor is de prijs van een abonnement veel lager dan bij een normaal abonnement.

Een ander voordeel is, is dat je niet vastzit aan een telefoon in bruikleen. Je kunt gewoon in de winkel of via internet een simlockvrije telefoon kopen. Wanneer je geen telefoon hebt in bruikleen, hoef je aan het eind van het abonnement dus ook niet de telefoon alsnog af te betalen.

Belplafond

Een tweede reden waarom het afsluiten van een sim only abonnement financiële voordelen kan hebben, is het feit dat de abonnee een belplafond kan instellen. Daarmee kan een maximum bedrag aan beltegoed ingesteld worden. Als het maximale bedrag bereikt is, ontvangt de klant een sms’je. De abonnee kan dan nog wel gebeld of ge-sms’t worden, maar kan niet zelf meer bellen, sms’en of internetten.

Dat is ideaal voor ouders met kinderen, die net hun eerste telefoon hebben. Daarmee kan voorkomen worden dat de telefonierekening straks erg hoog is.
Tot slot: als het belplafond bereikt is, kun je het beltegoed gemakkelijk online opwaarderen. Je hoeft er het huis dus niet meer voor uit.

(12)

admin Auteur