Waarom zijn telefoonabonnementen zo duur?

Wanneer je abonnement afloopt is het altijd weer een zoektocht naar een nieuwe abonnement en de beste telefoon. Maar als je telefoon nog goed werkt en je bent er erg gehecht aan waarom zou je dan een nieuwe abonnement met een nieuwe dure telefoon? Dan is er een goedkope mogelijkheid om een sim only abonnement aan te schaffen. Vaak scheelt dit al tientallen euro’s per maand. Je betaald bij het aanschaffen van een abonnement met mobiel ook maandelijks kosten voor het gebruiken van je mobiel. De nieuwste telefoons zijn tegenwoordig al gauw 600-800 euro per stuk. Maandelijks betaal je al gauw minimaal 33 euro als je een tweejarige abonnement afsluit alleen al voor het gebruiken van je mobiel.

Een van de belangrijkste reden voor verschil in kosten voor abonnementen is wat je krijgt qua bel minuten en MB’s data voor je internet. Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe abonnement is het goed om te kijken wat je gebruik was afgelopen periode. Bij de meeste providers kun je dit via internet in een duidelijk overzicht terug vinden. Zo kun je verstandig je keuze maken wat je qua abonnement zoekt en welke provider hier het beste bij past. Kijk voor de goedkoopste aanbieder van abonnementen op www.telefoonmetabonnement.nl

Een tweede reden wat het verschil maakt in kosten is dat sommige bedrijven alleen via internet werkt. Zij beschikken niet over een fysieke winkel waarbij je contract afsluit in een winkel. Daardoor zijn de kosten van een internet bedrijf veel lager. Er is wel een nadeel dat bij problemen met je mobiel of provider vaak via een internet moeilijker op te lossen is. Voor een fysieke winkel betaal je ook meer voor de services die je krijgt bij het afsluiten van een abonnement of bij het maken van een keuze voor mobiel.

Grote providers maken gebruik van eigen netwerk, waardoor ze ook meer kosten maken. Zij zijn verantwoordelijk voor kwaliteit en onderhoudt. De kleine providers maken gebruik van het netwerk van de grotere providers.

Kijk daarom altijd goed naar wat je voor eisen stel aan een mobiel. Vaak kun je al een mobiel kopen voor een prijs van 200-300 euro en een sim only abonnement van 10 euro per maand afsluiten. Dan zou je over 2 jaar gerekend veel goedkoper uit komen. Een abonnement met de nieuwste telefoon is al gauw 50 a 60 euro per maand. Dan betaal je 1440 euro aan een dure telefoon met een abonnement. jongeren kiezen steeds voor duurdere abonnementen

(462)

admin Auteur